Met Nieuwe Oogst naar Normandië en Bretagne (op aanvraag)

Met Nieuwe Oogst naar Normandië en Bretagne (op aanvraag)

Maak kennis met interessante melkveebedrijven én de indrukwekkende geschiedenis van 75 jaar na D-Day in Normandië. Nog enkele plaatsen vrij.

Maandag 16 september

Rond koffietijd verzamelen we in Breda waar een kopje koffie met wat lekkers klaarstaat. U kunt de auto gratis bij uw opstapplaats laten staan. Vanaf hier rijden we naar Roeselare voor een bezoek aan Machinefabrikant AVR, de toonaangevende producent van landbouwmachines, gesprecialiseerd in de mechanisatie van de aardappelteelt. Na de lunch en een introductie worden we rondgeleid door de fabriek. Hier worden rooimachines, frezen, pootmachines en loofklappers geproduceerd. Na dit bezoek rijden we verder over de Belgische en Franse snelwegen naar ons hotel in Amiens voor het diner en overnachting. Hier ontmoeten we de Nederlandssprekende lokale gids.

Dinsdag 17 september

’s Morgens rijden we verder naar Le Havre waar we de beroemde witte krijtrotsen bekijken. Na de lunch rijden we naar Dol de Bretagne voor een bezoek aan een melkveebedrijf met 120 Holstein-koeien, een melkrobot, biogasinstallatie, 145 ha weide en granen. Op weg naar Saint Malo in Normandië maken we een korte stop bij het fraaie en beroemde getijdeneiland Le Mont Saint Michel, waar bovenop het middeleeuws stadje is gelegen. Diner en logies in Saint Malo.

tekst gaat verder onder de afbeelding

 normandie

Woensdag 18 september

Na het ontbijt maken we een korte rondrit door Saint Malo, een ommuurde havenstad in het noorden van Bretagne. Hierna bezoeken we een oesterfarm. Na de lunch rijden we naar de omgeving van Saint Lô voor een bezoek aan een melkveebedrijf van een Nederlandse familie. Dit bedrijf heeft 80 Holstein-koeien en 75 ha grond. Vervolgens rijden we door naar Lisieux voor het diner en de overnachting.

Donderdag 19 september

Vanochtend bezoeken we de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats in Colleville-sur-Mer. Hierna rijden we naar het landingsmuseum in Arromanches. Hier hoort en ziet u alles over de indrukwekkende invasie van de geallieerden 75 jaar geleden. Na de lunch brengen we een bezoek aan een melkveebedrijf met 80 koeien, 115 ha weide en granen en een appelboomgaard voor de productie van cider. Aansluitend ciderproeverij. Terugkeer naar ons hotel in Lisieux voor het diner en overnachting.

Vrijdag 20 september

Na het ontbijt nemen we afscheid van de plaatselijke gids en rijden we terug naar Nederland. In België stoppen we om te lunchen en bezoeken we nog een melkveebedrijf met ca. 100 zwartbonte koeien en 70 stuks jongvee. Tevens heeft het bedrijf een melkrobot. Hierna rijden we nog een stukje noordwaarts naar Breda, waar we aan het einde van de middag arriveren. In Breda sluiten we met een gezamenlijk afscheidsdiner deze reis af.

Reissom: € 995,-- p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer: € 170,-- (beperkt beschikbaar)

Inbegrepen: Reis per luxe touringcar, 4 overnachtingen in middenklasse hotels, alle maaltijden, genoemde bezoeken, eigen reisleider van Agro Reizen, plaatselijke Nederlandssprekende gids, fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids.

Niet inbegrepen: Reis-, bagage- en ongevallenverzekering, annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties, telefoonkosten e.d., eventuele brandstoftoeslagen.

Aanmelden:

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Agro Reizen,

tel: 026 3512087. Wij zijn te bereiken op maandag – vrijdag van 09.00 t/m 17.30 uur.

U kunt uw vraag, opmerking of aanmelding ook doorgeven middels onderstaand contactformulier.

xxxx