Dierenbescherming verwacht groei Beter Leven-zuivel

Het aantal melkveehouders dat meedoet aan Beter Leven-zuivel, stijgt volgend jaar naar 35, verwacht de Dierenbescherming. Zij melken naar schatting een kleine vierduizend koeien.

Dierenbescherming+verwacht+groei+Beter+Leven%2Dzuivel
© Twan Wiermans

Supermarktketen Jumbo begon in 2019 met de verkoop van dagverse zuivel onder het huismerk met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Het aanbod daarvan is toegenomen. Het aantal melkveehouders dat hiervoor produceert, is nog beperkt. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming moeten de producten hun plekje tussen alle gevestigde merken, die veel geld steken in marketing, nog veroveren.

Discounter Lidl heeft sinds een maand biologische kaas met de maximale drie sterren van het Beter Leven-keurmerk in het assortiment. Op 1 november introduceert Lidl een nieuwe kaas met één ster van het Beter Leven-keurmerk. Dagverse biologische zuivel en kaas die het drie sterren Beter Leven-keurmerk dragen, moeten afkomstig zijn van gecertificeerde Beter Leven-keurmerk drie sterren melkveebedrijven.

Het Beter Leven-keurmerk onderscheidt zich doordat er behalve aandacht voor natuur en milieu door de Dierenbescherming ook serieus is gekeken naar de behoeftes van een koe. Weidegang is dan logischerwijs vanzelfsprekend, maar juist in de stal wringt vaak de schoen, stelt de organisatie achter het keurmerk maandag bij de start van de Beter Leven-week.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer