Veerdienst van en naar Texel vaart niet uit

De veerdienst van en naar Texel is maandagochtend door boeren stilgelegd. Er vertrokken zowel vanuit Den Helder als Texel geen boten meer. Dat duurde tot ongeveer 9.30 uur.

Veerdienst+van+en+naar+Texel+vaart+niet+uit
© @Kees71234

'Vanwege protestacties van boeren, is de veerdienst momenteel gestremd. Het is niet duidelijk hoe lang dit duurt. Het is verstandig niet naar de veerhaven te komen', meldde de Texelse veerdienst Teso op de eigen site.



De veerdienst vanaf Texel ging om 9 uur weer in de vaart, nadat actievoerders de veerdam in Den Hoorn enkele uren blokkeerden. De veerboot vanaf Den Helder naar Texel voer vanaf 09.30 uur weer, laat de rederij weten. Daarbij zijn er tot 16 uur extra afvaarten vanuit beide havens. Ieder half uur vertrekt er een veerboot.


Geen passagiers overzetten

De veerdiensten van en naar Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog kunnen maandag voorlopig geen passagiers overzetten. Vissers die zich hebben aangesloten bij de boerenprotesten hebben de havens van Lauwersoog en Harlingen geblokkeerd, aldus Rijkswaterstaat. De haven van Holwerd is nog vrij, zodat de veerdienst naar Ameland wel vaart, aldus een medewerkster van Wagenborg Passagiersdiensten.

De veerboot vanaf Schiermonnikoog, ook van Wagenborg, is teruggevaren naar het eiland. De veerponten van rederij Doeksen naar Terschelling en Vlieland zijn gestremd, omdat de boten de haven in Harlingen niet in en uit kunnen. Doeksen adviseert reizigers die maandag naar de Waddeneilanden wilden komen om weg te blijven. Ze kunnen hun ticket voor de veerboot omboeken naar een andere dag.


Eerste boot aangelegd

Volgens gemeente Vlieland heeft de eerste boot vanaf het eiland aangelegd aan de Willemskade in Harlingen. Eilanders op de eerste boot konden daar van de boot af. Maar hun voertuigen en goederen die ook aan boord van de veerdienst waren, gaan mee terug naar Vlieland, want die konden aan de Willemskade niet gelost worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer