Denemarken bouwt innovatiecentrum voor biolandbouw

Denemarken bouwt een innovatiecentrum voor biologische landbouw. De bouw start op 1 juli en komt op het Agro Food Park in Aarhus.

Denemarken+bouwt+innovatiecentrum+voor+biolandbouw
© Twan Wiermans

Het biologische areaal in Denemarken is groter dan ooit, maar de Denen staan op het standpunt dat er nog meer biologische landbouw moet komen in hun land. Daarom wordt er nu een innovatiecentrum voor biologische landbouw opgericht om de biologische sector in Denemarken verder te versterken.

'Onze ambitie is dat het aandeel biologisch tegen 2030 nog eens is verdubbeld. Denemarken heeft dit al eerder gedaan en we moeten het opnieuw doen. Met het innovatiecentrum versterken we duurzaamheid en concurrentievermogen en richten we ons tegelijkertijd op het verkleinen van de klimaatvoetafdruk in de Deense biologische productie', zegt de Deense landbouwminister Rasmus Prehn.


5,4 miljoen euro

De Deense overheid heeft voor een periode van vier jaar 40 miljoen Deense kronen (5,4 miljoen euro) uitgetrokken voor het plan. Het centrum wordt eigendom van Landbrug & Fødevarer en Økologisk Landsforening. De twee organisaties hebben tot nu toe elk hun eigen afdeling voor biologische landbouwinnovatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer