Vion-notering daalt in twee weken tijd met 15 cent

De notering van Vion daalt deze week met 0,07 euro naar 1,32 euro (inclusief btw) per kilo geslacht gewicht. Met de 0,08 euro die er vorige week al afging, is dat een daling van de notering met 0,15 euro in twee weken tijd.

Vion%2Dnotering+daalt+in+twee+weken+tijd+met+15+cent
© Twan Wiermans

Het verhaal achter wat er op dit moment speelt op de Europese varkensmarkt is bekend: het aanbod is zeer groot en de varkens zijn zwaar, terwijl het vlees voor een groot deel moet worden afgezet op de markt in Europa. En daar is de vraag vanuit onder andere de verwerkende industrie zeer zwak. 'Er zijn geen impulsen in de mondiale markt die duiden op stabilisatie', geeft slachtconcern Vion aan.



Het aanbod aan varkensvlees op de Europese markt is groot, doordat er niet naar derde landen kan worden geëxporteerd vanwege de Afrikaanse varkenspest in Duitsland en een coronavariant in Denemarken. Daardoor moet beduidend meer vlees in Europa worden afgezet.

Op de Aziatische markt doet met name China nu aankopen voor na het Chinees Nieuwjaar. Door het grote aanbod van varkensvlees, onder andere uit Amerika, gebeurt dit tegen beduidend lagere prijzen.


• Bekijk meer marktprijzen van biggen en vleesvarkens

DCA verlaagde de beursnotering vrijdag met 5 cent. De notering van andere Nederlandse slachterijen volgt later deze week. Vorige week verlaagde Van Rooi met 5 cent, Westfort met 8 cent en Compaxo en Pali Group elk zelfs met 10 cent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer