Kat in Hongkong besmet met coronavirus

Een kat in Hongkong is besmet met het coronavirus. Er bestond al een vermoeden van besmetting. Een tweede test heeft de besmetting bevestigd. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie voor dieren (OIE) bekendgemaakt.

Kat+in+Hongkong+besmet+met+coronavirus
© Niels de Vries

De kat werd op 30 maart in quarantaine geplaatst, nadat de eigenaar in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een Covid-19-infectie. Na veterinair onderzoek werden nasale, orale en rectale uitstrijkjes genomen, nadat de kat was opgenomen in de quarantaine-inrichting. Alle monsters waren positief getest op SARS-CoV-2. De kat vertoonde geen specifieke klinische symptomen. Vervolgonderzoek van monsters van orale en nasale uitstrijkjes die op 1 april waren genomen, bleven positief testen.


Er zijn risicobeheersmaatregelen voor deze zaak genomen, meldt OIE, waaronder het reinigen en desinfecteren van het pand en een goede persoonlijke hygiëne en bescherming. Zoogdieren van huishoudens met bevestigde gevallen van Covid-19 bij de mens worden twee weken onder quarantaine en veterinaire bewaking geplaatst.

Eerder werd het virus ook al bij een hond in Hongkong aangetroffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer