Syngenta investeert krap 2 miljard euro in beter klimaat

Landbouwconcern Syngenta stelt voor de komende vijf jaar een budget van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) beschikbaar voor innovaties die bijdragen aan het verduurzamen van de landbouw.

Syngenta+investeert+krap+2+miljard+euro+in+beter+klimaat
© Haijo Dodde

Syngenta verklaart dat het geld wordt uitgetrokken om boeren te helpen zich voor te bereiden op de toenemende dreiging van de klimaatverandering. De investering ondersteunt een nieuw duurzaamheidsdoel van het grote concern om jaarlijks minimaal twee technologische doorbraken op de markt te brengen.

Deze innovaties moeten de bijdrage van de landbouw aan de klimaatverandering verminderen en helpen het voedselsysteem binnen het draagvermogen van de planeet te houden. Ook wil Syngenta in de periode tot 2030 de CO2-intensiteit van de eigen operationele activiteiten met 50 procent verminderen.

Akkoord van Parijs

Volgens topbestuurder Erik Fyrward voldoet Syngenta met de geplande investeringen aan de ambitieuze doelen van het Akkoord van Parijs. 'De landbouw bevindt zich nu in de frontlinie van de wereldwijde inspanningen tegen klimaatverandering. Syngenta legt zich toe op betere en veiligere oplossingen te vinden om de uitdaging van klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit aan te gaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer