Deelnemers+Big+Challenge+hebben+al+721%2E068+euro+bij+elkaar
Nieuws
© BigChallenge

Deelnemers Big Challenge hebben al 721.068 euro bij elkaar

De voorlopige tussenstand van de Big Challenge 2019 staat op 721.068 euro. De deelnemers aan deze actie beklimmen woensdag en donderdag de Alpe d'Heuz in het kader van Alpe d'Huzes.

Tijdens een bijeenkomst kwamen dinsdag fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d'Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Na afloop lieten deelnemende scholieren het bedrag zien dat ze met z'n allen bij elkaar hebben gebracht voor de strijd tegen kanker.


Dat bedrag van 721.068 euro zal de komende tijd nog oplopen. Tot eind september kunnen mensen nog doneren, voordat de nieuwe editie start. Het is de elfde keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de vlag van BIG Challenge, farmers against cancer aan Alpe d'HuZes deelnemen.

Trots

Maar de actie brengt naast geld nog veel meer op, meldt varkenshouder John van Paassen uit Deurne. Hij vormt samen met Frank Henst, Jan Klein Zieverink en Leon van der Velden het team 1 POV. De teller van dit team staat momenteel op 62.778 euro.

Van Paassen: 'Meedoen is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. We laten ons zo als agrarische sector positief zien. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij tonen waar wij als sector toe in staat zijn. Dit positieve evenement moeten we koesteren en aan elkaar doorgeven. Iedere boer zou het zelf een keer mee moeten maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer