Veel animo voor waterpark

Een flinke groep boeren en tuinders heeft interesse om met het concept Waterpark aan de slag te gaan in hun polders. Dat blijkt de uitkomst van twee door LTO Noord regio West gehouden startbijeenkomsten in Warmond en Ouddorp.

Veel+animo+voor+waterpark
© Koen van Wijk

'Bijna iedere ondernemer die we vorig jaar al spraken, was aanwezig en heeft ook aangegeven mee te doen met het verkennen van nieuwe verdienmodellen en te werken aan hun bedrijfsplannen', vertelt beleidsmedewerker Tessa de Ruyter van LTO West. 'Deze worden gebouwd rondom voedselproductie, andere manieren van afzetten, nieuwe vormen van recreatie en natuur- en landschapsbeheer.'

In Kaag en Braassem heeft een groot deel van de boeren en tuinders interesse in vormen van natuurinclusieve productie, bijvoorbeeld biologisch of extensief beheer of het verkennen van de mogelijkheid van onderhoudscontracten voor natuurbeheer. 'De combinatie met het aanbieden van recreatie-activiteiten en met lokale afzet van een gezamenlijk product spreekt de ondernemers aan', stelt De Ruyter.

Verzilting

In Ouddorp speelt vooral dreigende verzilting. Daar zijn ondernemers met name geïnteresseerd in het optimaliseren van de aanvoer en eventueel opslag van voldoende zoet water en verbreding zoeken in de recreatie. Het uitgangspunt van het project Waterpark Zuid-Holland is het creëren van een nieuw verdienmodel in het landelijk gebied.

Bijna iedere ondernemer heeft aangegeven mee te doen met de verkenningen

Daarin hebben naast voedselproductie ook waterbeheer, recreatie en landschapsbeheer een belangrijke rol. Initiatiefnemer LTO Noord wil dit concept uitwerken voor twee of drie polders in de provincie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer