Waalre wil weten hoeveel geiten gemeente telt

Gemeente Waalre wil weten waar en hoeveel geiten er binnen de gemeente worden gehouden. Dat wil Waalre uitzoeken nadat deze week bleek dat binnen de gemeente een illegaal geitenopfokbedrijf met 1.700 lammeren werd ontdekt.

Waalre+wil+weten+hoeveel+geiten+gemeente+telt
© Mariska Bloemberg

De ondernemer had geen vergunning voor geiten, wel voor enkele andere soorten landbouwhuisdieren. De geiten werden ontdekt bij een reguliere controle van de gemeente. 'De keten is niet sluitend', stelde burgemeester Brenninkmeijer van Waalre volgens Omroep Brabant donderdag in een debat.

• Lees ook: Boer houdt 1.700 'illegale' geiten in Waalre

Het verbaast de burgemeester dat de dieren wel zijn geregistreerd en zijn voorzien van een oormerk, terwijl de gemeente niet op de hoogte is van de aanwezigheid van deze dieren. De ondernemer moet de geiten voor 1 september elders huisvesten.

Lammeren

Omdat het om lammeren gaat, zijn de gezondheidsrisico's voor omwonenden klein en hoeft het bedrijf niet direct te worden gesloten. De burgemeester vindt dat er bij de registratie van geiten een check moet komen bij de gemeente. Hij geeft dit inmiddels aangekaart bij het ministerie van LNV.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer