ZLTO wil succesvol project SaMeDi uitbreiden

Huisartsen en dierenartsen in zes Brabantse gemeenten zijn zo positief over de samenwerking in project 'Samenwerking Medici en Dierenartsen' (SaMeDi), dat ze bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aanvraag hebben gedaan voor uitbreiding van het project.

ZLTO+wil+succesvol+project+SaMeDi+uitbreiden
© Robin Britstra

Dit project is ruim twee jaar geleden door ZLTO geïnitieerd. Meer contact tussen veehouders, huisartsen en dierenartsen om de lijntjes kort te houden en kennis over zoönosen en resistente bacteriën uit te wisselen is het doel.

Gemiddeld tien huisartsen, tien dierenartsen en een vertegenwoordiger van de lokale ZLTO-afdeling ontmoeten elkaar regelmatig om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Ondersteuning

ZLTO organiseert de ontmoetingen en biedt ondersteuning. SaMeDi is nu actief in de gemeenten Hilvarenbeek, Someren, Gilze, Mill, Boxmeer en Uden/Veghel/Boekel/Landerd.

Uit de reacties blijkt dat er veel belangstelling is voor een uitbreiding van het project SaMeDi naar twintig gemeenten in Zuid-Nederland. In afwachting van de uitkomst daarvan blijft het eerste project doorlopen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer