Amerikaanse rundveeprijzen dalen door vogelgriep bij koeien

De maatregelen die de Amerikaanse regering neemt om de verspreiding van vogelgriep bij koeien te beperken, zorgt voor een daling van de rundveeprijzen. In één dag zijn de marktprijzen van levend vee met 6 procent gedaald van 1,85 dollar per pond (3,82 euro per kilo) naar 1,74 dollar (3,60 euro per kilo).

Amerikaanse+rundveeprijzen+dalen+door+vogelgriep+bij+koeien
© ANP

Handelaren reageren fel op de uitbraak. Zij vrezen dat het risico op besmetting met vogelgriep de vraag naar rundvee doet verminderen waardoor de prijzen zijn gedaald.

In negen Amerikaanse staten zijn koeien positief getest op vogelgriep. Ook in de melkvoorziening is de besmetting aangetroffen. Omdat de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties zich zorgen maakt dat het virus zich verder verspreidt, heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw USDA rundergehakt getest op vogelgriep. Maar die gehaktmonsters bleken negatief.


De Amerikaanse gezondheidsdienst voor dieren en planten APHIS heeft samen met USDA maatregelen ingesteld die op 29 april in zijn gegaan. USDA heeft het oversteken van de staatsgrenzen door geïnfecteerd vee verboden. Koeien behoort tot de maatregelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    21° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer