Vleesconsumptie daalt voor vijfde jaar op rij
Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. De vleesconsumptie daalde vorig jaar met een kilo naar 74,1 kilo per persoon.
Dat blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.
Het genoemde vleesgewicht is vlees inclusief botten. Ruwweg de helft daarvan wordt daadwerkelijk geconsumeerd.
Biologisch
De daling van de vleesconsumptie wordt vooral veroorzaakt doordat Nederlanders minder varkens en koeien eten. De consumptie van kip, kalf, geit/schaap en paard bleef hetzelfde.
Volgens Wakker Dier kiest de consument steeds vaker voor biologisch vlees. Ook het diervriendelijker 'Beter Leven' vlees zit sterk in de lift.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
![De dokter met het juiste medicijn](https://cdn.nieuweoogst.nu/public/image/320x205/238022.jpg)
!['Ik zie het als de grootste epidemie in meer dan 30 jaar'](https://cdn.nieuweoogst.nu/public/image/320x205/242143.jpg)
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Viking - MF860
2007, P.O.A.
-
Massey Ferguson 7724-S
2019, € 91.500
-
Volumebak 150 cm euro aansluiting
Gebruikt, € 985
-
Lemken Ploeg JUWEL 8 MV 4+1N ON/OF (MD) #30021
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Laboratorium- / Stalmanager KI Nederland (in opleiding)
Topigs Norsvin - Zuiveling 5, Lienden
Activator Agro
Building Balance - Doetinchem, Nederland
Agro Contracter
Cosun Beet Company - NL
Administratief medewerker akker-, land-, tuinbouw of visserij
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Weer
-
Dinsdag20° / 12°75 %
-
Woensdag21° / 11°10 %
-
Donderdag21° / 9°60 %