Lesje vogels spotten voor burgers in Brabants weiland

Agrarische natuurvereniging (ANV) D'n Beerse Overlaet houdt zondag 28 april in Lithoijen een publieksdag in verband met het 25-jarig bestaan.

Lesje+vogels+spotten+voor+burgers+in+Brabants+weiland
© Hanneke de Boer

De publieksdag vindt plaats van 12 tot 16 uur op het erf van de familie Baijens aan de Weisestraat 25 in Lithoijen. Daar ligt een plasdrasperceel van ongeveer 30 hectare. Bezoekers krijgen onder meer uitleg over nesten en vogels opsporen en kunnen zelf vogels spotten. Daarnaast is er een demonstratie van het lokaliseren van nesten van weidevogels met een drone.

ANV D'n Beerse Overlaet timmert al aan de weg met weidevogelbeheer sinds de gelijknamige polder tussen Den Bosch en Ravenstein officieel is aangeduid als weidevogelgebied. Waar het in de beginjaren vooral draaide om nestbescherming, focust de vereniging zich de laatste jaren steeds meer op biotoopverbetering voor weidevogels.

Daarnaast ontwikkelde de Brabantse vereniging in samenwerking met Brabants Landschap het golfplaat-plasdrasbeheer. Daarbij zorgen grondgebruikers ervoor dat minimaal 60 procent van een perceel van 15 februari tot 1 juli onder water staat. Dit zorgt voor voldoende voedselaanbod voor veel soorten vogels, en op de droge gedeelten kunnen de vogels nestelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer