Doorstart voor omstreden Drentse landschapsvisies

Provincie Drenthe pakt vanaf volgende maand het proces weer op om de landschapsvisies voor delen van Drenthe verder vorm te geven. Het planproces van de visies voor het zuidelijke deel van de Hondsrug en voor Zuidwest-Drenthe werd de afgelopen maanden opgeschort.

Doorstart+voor+omstreden+Drentse+landschapsvisies
© Joost de la Court

In beide gebieden ontstond onrust over de toekomstige rol van de landbouw bij het ontwikkelen van een nieuwe landschapsvisie. Zo liet bij een bijeenkomst in Dwingeloo in november een groep boeren weten dat de natuurwaarden te veel werden benadrukt in het planningsproces, ten koste van de landbouw.

In Zuidoost-Drenthe heerste eenzelfde gevoel. De LTO Noord-afdelingen hebben daarop bij Gedeputeerde Staten bezwaar aangetekend.

In een antwoord op Statenvragen van het CDA benadrukten Gedeputeerde Staten nog eens dat de visies niet alleen over natuur gaan, maar over het behoud van de landschapselementen die door mensen worden gecreëerd, waaronder houtwallen, hakhoutbosjes, sloten en poelen. Ook staan de landschapsvisies los van het Drents Programma Landelijk Gebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer