Alle Nederlandse agf bij Lidl nu On the way to PlanetProof-gecertificeerd

Alle Nederlandse aardappelen, groenten en fruit (agf) bij supermarktketen Lidl dragen voortaan het duurzaamheidskeurmerk van On the way tot PlanetProof.

Alle+Nederlandse+agf+bij+Lidl+nu+On+the+way+to+PlanetProof%2Dgecertificeerd
© Lidl

Door deze certificering kan Lidl de betrouwbaarheid van de hele productieketen waarborgen en consumenten informeren over de verduurzaming van het groente- en fruitassortiment. On the way to PlanetProof is op het gebied van keurmerken marktleider in Nederlandse supermarkten, zowel op de agf-afdeling als in het zuivelschap. Producten met dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van natuur en klimaat.

Duurzaamheidscoördinator Anke van ’t Klooster van Lidl: 'Samen met onze boeren en telers zetten wij ons al jaren in om het assortiment te verduurzamen. Inmiddels zijn al onze Nederlandse agf-leveranciers On the way to PlanetProof- of biologisch gecertificeerd voor producten van Nederlandse bodem. Hier zijn we trots op. Zo weet de klant zeker dat de Nederlandse agf bij Lidl van duurzamere afkomst is.'

Lidl is na Jumbo, Aldi en Dirk de vierde supermarktketen die het On the way to PlanetProof-keurmerk mag voeren voor onverpakte producten op de agf-afdeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer