Door blauwtong geen KI-Samen-dochtergroep op RMV, HHH gaat vooralsnog door

KI Samen komt niet met een dochtergroep naar de Rundvee Mechanisatie Vakdagen (RMV) in het Overijsselse Hardenberg van 24 tot en met 26 oktober. De organisatie wil het risico niet lopen dat de koeien besmet raken met blauwtong. De HHH sHow, op 10 en 11 november in het Friese Leeuwarden, gaat vooralsnog door.

Door+blauwtong+geen+KI%2DSamen%2Ddochtergroep+op+RMV%2C+HHH+gaat+vooralsnog+door
© René Eijsink

'Als fokkerijorganisatie willen we niet de verantwoordelijkheid en het risico bij de eigenaren van de koeien leggen. Het welzijn van de dieren en het belang van de veehouders staan hierbij voorop. We hopen dat zoveel mogelijk dieren gezond blijven en het verplaatsen van dieren door Nederland past daar in onze gedachten op dit moment niet bij', stelt woordvoerder Patrick Friesen van KI Samen.

De Grashoeker organisatie is wel als exposant aanwezig op de beurs en denkt na over een alternatieve manier om de geselecteerde dochters toch te kunnen presenteren in Hardenberg. Verder wordt met andere standhouders nagedacht over een alternatieve invulling van de beursactiviteit 'Kijk op de koe'.

Volgens voorzitter Dick van Deelen wordt de organisatie van de HHH doorgezet. 'De uitbraak van de ziekte is bijzonder vervelend voor de getroffenen. Vooralsnog zien we geen belemmeringen waardoor we de HHH sHow zouden moeten afblazen. We houden wel een vinger aan de pols en volgen de blauwtongsituatie nauwlettend.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer