Albert Heijn zet nieuwe stap tegen voedselverspilling
Supermarktketen Albert Heijn introduceert een nieuw concept om voedselverspilling terug te dringen: AH Overblijvers. Het verkopen van producten die aan het einde van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan, moet uiteindelijk 4,5 miljoen kilo extra voedsel besparen.
Het nieuwe concept is een van de manieren waarop Albert Heijn 50 procent minder voedsel wil verspillen in 2030 ten opzichte van 2015. 'Elke kilo verspild voedsel is er één te veel. Dit is niet alleen zonde van het eten en de energie die erin is gestopt om het product te maken, het heeft ook een negatief effect op het klimaat', meldt Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn.
Een van de AH Overblijvers-pakketten is het Groente- & Fruitzakje. Voor 1 euro kopen klanten een herbruikbaar verszakje gevuld met groente en fruit, zoals appels, mandarijnen of courgettes, dat iets rijper is of een plekje heeft. Op jaarbasis moet dit 3,5 miljoen kilo groente en fruit van verspilling redden.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Kuhn Schudder GF 6502 (MG) #30346
Gebruikt, € 12.950
-
Vicon Schudder FANEX 684 (BS) #25945
Gebruikt, € 13.850
-
Lely Splendimo 320FC
Gebruikt, € 8.850
-
Kuhn Schudder GF10803T SCHUDDER (RL) #26611
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Activator Agro
Building Balance - Doetinchem, Nederland
Administratief medewerker akker-, land-, tuinbouw of visserij
Wageningen University & Research - Wageningen
Bestuurslid
NAK via Galan Groep - Emmeloord
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Weer
-
Vrijdag17° / 14°75 %
-
Zaterdag19° / 13°50 %
-
Zondag21° / 11°30 %