Varkenspest op grote bedrijven in Roemenië en Rusland

Bij een grote varkenshouderij met bijna 20.000 varkens in Roemenië en een bedrijf met ruim 14.000 varkens in Rusland is Afrikaanse varkenspest vastgesteld.

Varkenspest+op+grote+bedrijven+in+Roemeni%C3%AB+en+Rusland
© Premium Porc Group

Het grote bedrijf ligt in het zuiden van Roemenië. Daarnaast zijn er nog commerciële bedrijven met 2.200 en 395 varkens in het oosten van het land besmet geraakt met Afrikaanse varkenspest. De internationale organisatie voor diergezondheid OIE meldt verder nog 36 uitbraken bij wilde zwijnen en 28 op backyardbedrijven in Roemenië.

De grote uitbraak in Rusland is in het zuidwesten van het land, in de buurt van Oekraïne. Verder is er in Rusland alleen een melding van een besmet wild zwijn aan de andere kant van dit land vlak bij Noord-Korea.


Polen

In Polen zijn in januari 266 uitbraken van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen gemeld, waarvan een groot deel in het westelijke besmette gebied tegen de Duitse grens.

In Duitsland is het totale aantal besmette wilde zwijnen opgelopen naar 604. Daarvan zijn er 19 in de Duitse deelstaat Saksen gevonden en 585 in de drie kerngebieden in de Duitse deelstaat Brandenburg.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer