Leger helpt bij weren trekkers van Binnenhof

Het leger gaat de gemeente Den Haag woensdag helpen bij het in goede banen houden van het boerenprotest. Militaire voertuigen moeten voorkomen dat boeren met hun trekkers richting het Binnenhof rijden.

Leger+helpt+bij+weren+trekkers+van+Binnenhof
© Nieuwe Oogst

Op belangrijke punten zullen zware, verplaatsbare voertuigen worden neergezet, laat gemeente Den Haag weten. In de verklaring staat dat deze maatregelen nodig zijn om voor het veilig houden van de Haagse binnenstad voor bewoners en bezoekers.

Gemeente Den Haag heeft met Farmers Defence Force (FDF), de organisator van het protest, afgesproken dat de demonstratie plaatsvindt op de Koekamp. Het ontbijt dat boeren donderdag willen uitdelen vindt ook zonder trekkers plaats op de Lange Vijverberg. Het Mailieveld is niet beschikbaar omdat Cirque du Soleil daar zijn tenten heeft opgezet.

Veiligheid

De veiligheid bij boerenprotesten is een punt van zorg geworden door twee incidenten maandag in Groningen. Daar werd de deur van het provinciehuis geramd en te midden van voorbijgangers twee bouwhekken omver gereden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer