Snelrecht reële optie voor Grapperhaus

Toepassing van snelrecht bij dierenactivisme is voor minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een reële optie. Dat zei hij voor de camera van televisieprogramma Hart van Nederland.

Snelrecht+re%C3%ABle+optie+voor+Grapperhaus
© DIRK HOL

Het is een van de wensen die LTO Nederland en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) hebben voorgelegd om dierextremisme harder aan te kunnen pakken. De organisaties bepleiten een lik-op-stukbeleid. Ook in de Tweede Kamer werd deze mogelijkheid genoemd.


SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is er voorstander van. 'Als snelrecht kan worden toegepast bij honderden onruststokers in de nieuwjaarsnacht, dan moet dat zeker kunnen bij de dierenextremisten die hebben ingebroken bij een boer in Boxtel. Dus zeg ik: pas snelrecht toe op deze extremisten die tien uren lang een boerenbedrijf hebben bezet.'

'We moeten heel goed kijken hoe de veiligheid van mensen en dieren op boerderijen gewaarborgd blijft', vindt Grapperhaus. 'Om acties in de kiem te smoren, zou snelrecht ook een optie kunnen zijn.' Vrijdagmiddag worden in een overleg tussen de minister van Justitie, LTO Nederland en de POV de mogelijkheden daarvoor besproken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer