Mestfabriek Greenferm in september operationeel

Als er geen gekke dingen gebeuren, is de nieuwe fabriek van Greenferm eind september klaar voor de verwerking van 350.000 ton drijfmest. De bouw van de mestverwerkingsfabriek in Apeldoorn verloopt volgens de initiatiefnemers als gepland.

Mestfabriek+Greenferm+in+september+operationeel
© Harry Tielman

Op bedrijventerrein Ecofactorij Apeldoorn verrijst momenteel een verwerkingsfabriek met een capaciteit van 350.000 ton drijfmest. Het gaat hierbij om mest van varkens, zeugen, rundvee en (rosé)kalveren. Inmiddels heeft een groot aantal veehouders uit Gelderland, Overijssel, Utrecht, Brabant en Limburg zich ingeschreven en mestverwerkingscapaciteit gereserveerd. Momenteel is ongeveer 80 procent van de totale capaciteit ingevuld.

Greenferm is een initiatief van verschillende partijen uit de agrarische-, technische- en mestdistributiesector. De samenwerking heeft geleid tot een betrouwbaar concept dat mestverwerking garandeert die voldoet aan de meststoffenwet. Het concept levert een exportwaardig eindproduct op. De locatie in Apeldoorn is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en centrale ligging.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer