Verplaatsing Gelders glas

Gelderland - De verplaatsingsregeling voor glastuinbouwbedrijven in Gelderland wordt de komende jaren gecontinueerd.

Vanaf 2015 is deze tender gekoppeld aan het Europese subsidieprogramma POP3. De tender is inhoudelijk niet veranderd in vergelijking met de laatste openstellingen in 2014. Dit betekent dat de hoogte van de subsidie is bepaald op 30 euro per vierkante meter te slopen glasopstand, waarbij geldt dat de subsidie maximaal 40 procent van de subsidiabele kosten kan bedragen met een maximum van 1 miljoen euro.
De aanvraag moet vanaf 2015 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) worden ingediend, die de aanvraag beoordeelt. De procedure hiervoor wordt later bekendgemaakt. Het is de verwachting dat de regeling eind 2015 of begin 2016 weer wordt opengesteld.
Concentratie van glastuinders levert voordelen op voor landschappelijke inpassing, water- en energievoorziening, ontsluiting en logistiek. Ook de overlevingskansen van bedrijven in een concentratiegebied zijn over het algemeen groter dan solitair gelegen bedrijven.
De regeling is bedoeld voor bedrijven die willen verplaatsen naar de glastuinbouwconcentratiegebieden in Bergerden, Huissen-Angeren en Bommelerwaard. Daarnaast zijn er nog drie glastuinbouwlocaties in Neerijnen en Voorst bedoeld voor de opvang van solitaire glastuinbouwbedrijven uit de buurt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 11°
    30 %
  • Dinsdag
    19° / 11°
    70 %
  • Woensdag
    16° / 13°
    50 %
Meer weer