Schippers maakt afspraken over zout en vet
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft met de levensmiddelenindustrie en de horeca afspraken gemaakt over het verminderen van het zout, vet en calorieën in hun producten.
De minister tekende vandaag met onder meer het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Koninklijke Horeca Nederland het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.
Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten weten. Doel van het akkoord is de samenstelling van de producten te verbeteren, maar het bedrijfsleven stelt zelf de maximumnormen per productcategorie.
ANP
Lees ook
Zouttolerante gerst kwestie van tijd
30-10-2012
Verlaging maximum zoutgehalte in brood
26-10-2012
Zoutschade door hoge basisbemesting
12-10-2011
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Wiersma schrapt voorgenomen verbod veeprikker
Gisteren, 19:21
Suiker stijgt fors in prijs
Gisteren, 17:57
Waterschap vindt neonicotinoïde in sloot bij Bleiswijk
Gisteren, 15:58
Cumela ziet kansen voor meer mestexport
Gisteren, 15:32
Nieuwste video's
Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Enige bietenbunker ter wereld'
Gisteren, 12:00
Kennispartners
'Ik zie het als de grootste epidemie in meer dan 30 jaar'
Bayer Crop Science
Samenwerken zorgt voor groei
Agriterra
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Fendt Tractor Farmer 311 (HA) #31290
Gebruikt, P.O.A.
-
Simplicity - Conquest 52" 2 Tuintractor
2018, € 2.950
-
Massey Ferguson 5455 Dyna-4
2008, € 23.500
-
Kuhn GF 8501 MHO
2008, € 4.500
Vacatures
Specialist toezicht en handhaving
Waterschap Rivierenland - Tiel - Rivierengebied
Directeur
KAVB - Hillegom
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Regiobestuurder (voorzitter Flevoland) LTO Noord
LTO Noord - Flevoland
Weer
-
Zaterdag24° / 12°10 %
-
Zondag22° / 12°40 %
-
Maandag20° / 15°70 %